h

Nieuws uit 2022

23 oktober 2022

SP zet stappen met maatregelen aanpak energiearmoede

Van het Rijk krijgt de gemeente Alkmaar 1,4 miljoen om huishoudens met een hoge energierekening te kunnen helpen. Dit geld wordt goed besteed door onze SP-wethouder Jakob Wedemeijer van onder andere Armoedebestrijding. Wedemeijer komt met diverse maatregelen waar inwoners met een laag inkomen tot 150% van het sociaal minimum gebruik van kunnen maken. Om wat voor maatregelen gaat het?

Lees verder
19 september 2022

PrinsjesdagProtest: kosten omlaag; lonen omhoog

Foto: SP

Afgelopen zaterdag demonstreerden ruim 2500 mensen in Den Haag tegen de stijgende kosten en voor hogere inkomens. Het was het hoogtepunt van de maandenlange koopkrachtcampagne die in juni alle SP-afdelingen in het land in beweging bracht. Ook de Alkmaarse afdeling was erbij.

Lees verder
15 september 2022

Toegankelijkheid van NS stations Alkmaar is onvoldoende inclusief

Foto: SP

Inspreekster mevrouw Beerman stelde in de raadcommissie van 13 september 2022 aan de orde dat de toegankelijkheid voor mensen die afhankelijk zijn van een lift op NS stations Alkmaar Noord en Alkmaar Centraal slecht is. "Ik heb allebei de stations bekeken en allebei de stations zijn met de verbouwing de mogelijkheid om er gewoon af te rijden, zijn afgesloten."

Lees verder
7 september 2022

SP steunt stakende buschauffeurs met heerlijke taart

Foto: Marcel Lathouwers / SP Noord-Holland

Buschauffeurs in het streekvervoer van Noord-Holland en Utrecht legden vandaag het werk neer. Vakbond FNV organiseerde een estafettestaking door heel het land, zo ook in Alkmaar. De SP betuigde haar steun door de stakende chauffeurs te voorzien van heerlijke taart.

Lees verder
25 augustus 2022

SP Alkmaar in actie voor meer koopkracht

Foto: SP

Door heel het land komen SP’ers in actie tegen de stijgende armoede onder de bevolking. De energierekening is nauwelijks nog te betalen, boodschappen worden duurder en ook de huren en benzineprijzen stijgen mee. Steeds meer mensen komen in de knel. Daarom is het tijd voor actie!

Lees verder
18 juli 2022

SP richt Meldpunt tocht-, vocht- en schimmelwoningen op

Foto: SP

Met succes hebben wij de bewoners van de spoorflats in Hoefplan weten te verenigen. Samen nemen wij het op tegen de tocht, vocht en schimmel in hun woningen. Nu is het aan de rest van Alkmaar. Folkert Zeilemaker, onze Actiecoördinator, zegt hierover: "Schimmelwoningen zijn niet meer van deze tijd, maar komen helaas nog veel te vaak voor. Daarom start de SP nu een Meldpunt tocht-, vocht- en schimmelwoningen". 

Lees verder

Pagina's

U bent hier