h

Nieuws uit 2020

16 november 2020

SP Alkmaar Sprak met dakloze opvang DNOdoen

Foto: SP

Het verkiezingsprogramma is zo gek nog niet
Nu het bestuur is gekozen en de rollen zijn verdeeld kan de tour door Alkmaar beginnen. Waar moesten we beginnen met onze tour om te kijken waar de SP kan inspringen en nodig is ? We besloten te beginnen met de basisbehoefte van de mens. Eten, drinken en een dak boven je hoofd.  0p 10 november 2020 spraken Jeroen van de Loo en Rigo Wijdoogen met Hil Rabenberg directeur van DNOdoen die de opvang van daklozen regelt in Noord Holland Noord met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Den Helder en Zaanstad

Lees verder
30 oktober 2020

Maak van het natuurgebied Geestmerambacht geen pretpark

Uit de oorspronkelijk plannen omtrent het natuurgebied Geestmerambacht bleek dat er veel wilde plannen waren om uit de kosten voor het beheer van het natuurgebied te komen. Zo zouden de parkeerplaatsen vervangen kunnen worden door garages met zonnepanelen die ook als ontvangst centra moesten dienen voor o.a. een congrescentrum, hotel en festivals.
Buurtbewoners wilde juist rustig kunnen recreeren.
Het werd tijd om in te spreken bij de gemeenteraadLees verder
21 oktober 2020

Waarom is kunst belangrijk voor jeugd en maatschappij

Lees verder
16 oktober 2020

SP Castricum gaat op in afdeling Alkmaar

Foto: SP

Na enkele lijm-pogingen is de knoop toch doorgehakt. Op een ledenavond in oktober hebben een handjevol leden in Castricum besloten om het onvermijdelijke te doen: de afdeling wordt opgeheven.

Lees verder
13 mei 2020

Beloon de Helden

Carona heeft een grote impact op de samenleving zoals we in dit filmpje kunnen zien.
https://www.youtube.com/watch?v=jajzMAA8gzk&feature=youtu.be

Lees verder
12 mei 2020

De economische crisis en de Corona-epidemie.

Nog maar kort geleden werden er juichende verhalen verteld over economisch herstel na de vorige crisis. Maar de gevolgen van de  crisis in de jaren 2008-2010 en later zijn nog lang niet verwerkt. En aan de oorzaken is niets gedaan. Van controle op de banken en meer regels voor de financiële sector is niets terecht gekomen.      
De dreigende volgende recessie in 2020 werd al ver vóór de corona-epidemie voorspeld. En dreigt nu over te gaan in een echte economische crisis. Nu wordt die epidemie voorgesteld als oorzaak van de economische crisis. Maar de recessie in de economie was er al vóór corona. Corona als oorzaak van de economische crisis: een omkering van de werkelijkheid.  Al ver vóór de epidemie waren de problemen in de economie nog steeds en  opnieuw voelbaar voor heel veel werkende mensen. In de industrie, in de havens en in de bouw, bij de banken en bij de overheid wordt de werkgelegenheid minder, er dreigen ontslagen en loonsverhoging is zeldzaam.                                                                                                   

Lees verder

Pagina's

U bent hier