h

SP Castricum gaat op in afdeling Alkmaar

16 oktober 2020

SP Castricum gaat op in afdeling Alkmaar

Foto: SP

Na enkele lijm-pogingen is de knoop toch doorgehakt. Op een ledenavond in oktober hebben een handjevol leden in Castricum besloten om het onvermijdelijke te doen: de afdeling wordt opgeheven.

Nadat raadslid Marjo Husslage besloten om niet meer voor de SP maar als zelfstandig in de Castricumse politiek verder te gaan kon de afdeling niet meer op de zelfde voet verder.

De Castricumse SP afdeling was nèt samengevoegd met leden uit Heiloo en Bergen onder de ambtelijke  benaming BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) en had daarmee een mooie basis om opnieuw mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat het alsnog niet gelukt is om één afdeling te functioneren kwam misschien door de grote spreiding van leden en het grote werkgebied dat de afdeling ineens moest bestrijken. 

Na het ophefften van de afdeling Castricum komen de leden "onder de hoede" van SP Alkmaar. We hebben alle leden inmidels een brief gestuurd om ze op de hoogte te stellen en uitgenodigd om zich te blijven inzetten voor de SP in de regio.

Gezien de enthousiaste en positieve reacties die we al hebben gehad van de leden hoop ik dat er in de toekomst snel weer een basis ontstaat voor een afdeling van de BUCH-gemeenten.

Reactie toevoegen

U bent hier