h

Blog

19 maart 2023

[Column] Leg het maar uit

Foto: Anna Shvets / Pexels

Vorige week werd onze stad stuurloos achtergelaten. Zes wethouders met hart en ziel voor onze stad werden naar huis gestuurd. Zelfs een leek kon zien dat het alles behalve noodzakelijk was om het college te laten vallen. Toch kozen politici ervoor om hun wrokgevoelens en persoonlijke belangen de boventoon te laten voeren. Zulke politici zijn de naam volksvertegenwoordiger onwaardig.

Lees verder
13 maart 2023

[Column] Les door vandalen

Foto: SP

Op een groot verkiezingszuil bij Winkelcentrum de Hoef zijn verkiezingsposters beklad met een groot zwart kruis, staan er woorden als nazi en WEF (World Economic Forum), is het swastikasymbool gebruikt en zijn de posters beplakt met leuzen als De weg naar ARMOEDE begint bij ons!, Ook klant worden bij de voedselbank, Onze oorlog? Uw kinderen naar het front! Wat de vandalen precies met hun acties willen, wat hun boodschap is, dat is niet helder, maar het zet wel aan tot nadenken.

Lees verder
11 maart 2023

[Column] Solidariteit is niet zo moeilijk

Foto: Thirdman / Pexels

Het zou mij niet moeten verbazen, of mij kippenvel moeten bezorgen, toch werd ik kwaad toen ik langs een bushokje fietste en een verkiezingsposter van de VVD zag. Wie hard werkt verdient geen geldzorgen, was de leus. Het woord ‘werken’ bleef echoën in mijn hoofd. Dus als je geen baan of bedrijf hebt, dan verdien je het dus om geldzorgen te hebben?

Lees verder
8 maart 2023

[Maak kennis met] Joaquin Alexander, kandidaat Provinciale Staten

Foto: Maurits Gemmink, SP

Bijna een jaar is Joaquin nu commissielid voor de Alkmaarse SP. Het was in de eerste instantie niet zijn ambitie om zich kandidaat te stellen voor de provincie. “We vonden het vanuit Alkmaar erg belangrijk om onze regio vertegenwoordigd te zien in de provincie,” vertelt Joaquin. “Daarnaast willen we invloed kunnen uitoefenen op overkoepelend beleid en de lijntjes tussen de provincie en de gemeente Alkmaar kort houden.”

Lees verder
1 maart 2023

[Column] STAP-budgetloterij

Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Dinsdag was het weer zover: de strijd om het STAP-budget. Na een tussenstop vanuit de overheid om zaken op orde te stellen zaten duizenden Nederlanders ‘s nachts al achter hun computer om als eerste het STAP-budget te kunnen aanvragen. Via een sms hield thuisstudieorganisatie NHA mij op de hoogte dat ik op 9:45 al in een prewachtrij kon belanden als ik op de knop ‘STAP-budget aanvragen’ zou klikken. Braaf ging ik achter de computer zitten met een kop koffie.

Lees verder
16 september 2022

Aantal sociale huurwoningen moet snel omhoog

Afgelopen dinsdag besprak de raadscommissie het rapport van de Rekenkamer over het woonbeleid in Alkmaar. Tot onze schok bleek in de jaren 2018-2020 slechts respectievelijk 5, 11 en 7% van de nieuwe woningen in Alkmaar sociale huur. Dit moet veranderen. En snel.

Lees verder
25 januari 2022

Preventie of repressie

Je hoort het steeds vaker dat overlast keihard moet aangepakt worden en daar moet dan het geld heen i.p.v. werken aan preventie.

Lees verder
24 januari 2022

Investeer in de mens en niet op de controle van de mens

Foto: SP

Omdat er steeds maar geroepen wordt dat camera toezicht de heilige graal is heb ik maar even wat gedachten op een rijtje gezet. Er wordt vaak gedacht dat camera toezicht de oplossing is voor het veiligheidsprobleem.

Lees verder
15 december 2021

Lege schoenen actie tegen kinderarmoede

Met deze lege schoenen actie vlak voor Sinterklaas vraagt de SP aandacht voor het feit dat er echt iets moet gebeuren aan de kinderarmoede in Alkmaar. Met deze actie roept de SP de gemeenteraad en het college van B&W op om het minimabeleid niet langer voor zich uit te schuiven maar er mee aan de gang te gaan.
Lees verder
15 december 2021

Sinterklaas cadeaus voor de voedselbank

Lees verder

Pagina's

U bent hier