h

Blog

16 september 2022

Aantal sociale huurwoningen moet snel omhoog

Afgelopen dinsdag besprak de raadscommissie het rapport van de Rekenkamer over het woonbeleid in Alkmaar. Tot onze schok bleek in de jaren 2018-2020 slechts respectievelijk 5, 11 en 7% van de nieuwe woningen in Alkmaar sociale huur. Dit moet veranderen. En snel.

Lees verder
25 januari 2022

Preventie of repressie

Je hoort het steeds vaker dat overlast keihard moet aangepakt worden en daar moet dan het geld heen i.p.v. werken aan preventie.

Lees verder
24 januari 2022

Investeer in de mens en niet op de controle van de mens

Foto: SP

Omdat er steeds maar geroepen wordt dat camera toezicht de heilige graal is heb ik maar even wat gedachten op een rijtje gezet. Er wordt vaak gedacht dat camera toezicht de oplossing is voor het veiligheidsprobleem.

Lees verder
15 december 2021

Lege schoenen actie tegen kinderarmoede

Met deze lege schoenen actie vlak voor Sinterklaas vraagt de SP aandacht voor het feit dat er echt iets moet gebeuren aan de kinderarmoede in Alkmaar. Met deze actie roept de SP de gemeenteraad en het college van B&W op om het minimabeleid niet langer voor zich uit te schuiven maar er mee aan de gang te gaan.
Lees verder
15 december 2021

Sinterklaas cadeaus voor de voedselbank

Lees verder
17 maart 2021

Wij waren wel bij de Alkmaarse Klimaatalarm actie

Foto: Rigo wijdoogen

Vind u het klimaatprobleem ook erg. De SP ook en wil daar dan ook wat aan doen. We moeten echt grote veranderingen doorvoeren willen we klimaat doelstellingen halen.

Lees verder
14 december 2020

De Rote Armee Fraktion

Foto: SP

In de “Kennisbank Terroristische Organisaties” van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn tal van organisaties te vinden die met het gebruik van geweld hun  idealen proberen en probeerden te verwezenlijken. Laten we deze week een kijkje nemen naar de Duitse extreem-linkse groepering de Rote Armee Fraktion:

Lees verder
30 november 2020

De politiek van Bob Dylan deel 2

Foto: SP

In zijn bewering van de autonomie van de jeugd, verwerpt ‘My Back Pages’ ‘The Times They Are A-Changin’ niet zozeer, maar verdiept en breidt het uit. Hij drong er bij de jongeren van de jaren zestig op aan categorieën uit het verleden te verwerpen en hun eigen termen te definiëren. Voor Dylan was de jeugd zelf, de toetssteen van authenticiteit geworden. Een enorm stimulerend idee voor de generatie die het voor het eerst infecteerde, maar ook, zoals later bleek, een doodlopende weg en minder een revolutionaire houding dan het destijds leek.

Lees verder
16 november 2020

De politiek van Bob Dylan deel 1

Foto: SP

De protestsongs waar Bob Dylan het meest bekend van is, werden begin jaren zestig in een tijdsbestek van twintig maanden geschreven. Binnen een jaar had Dylan de protestsongs de rug toegekeerd, niet om afstand te doen van de politiek, maar om een ​​dieper soort radicalisme na te streven.

Lees verder
2 november 2020

De waarheid achter de Russische Oktoberrevolutie

Foto: SP

De Oktoberrevolutie, die plaatsvond in de nacht van woensdag 7 november 1917 volgens de moderne Gregoriaanse kalender en in de nacht van woensdag 25 oktober volgens de toenmalige Juliaanse kalender in tsaristisch Rusland, werd georganiseerd door de bolsjewistische partij. Hiermee zou Rusland het eerste socialistische, of beter gezegd communistische land ter wereld worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier