h

SP Alkmaar gaat de strijd aan tegen kinderarmoede.

3 december 2021

SP Alkmaar gaat de strijd aan tegen kinderarmoede.

Foto: SP

Op vrijdagmiddag 3 december 2021, tijdens wind en regen, heeft de SP Alkmaar ruim 50 kinderschoentjes geplaatst op de trap voor het Stadhuis aan de Langestraat. Daarboven hing het spandoek met de leus: “Stop kinderarmoede nu!”. Dit alles om aandacht te vragen voor de ruim 251.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

De schoentjes, hier en daar gevuld met een wortel of brief aan Sint en Piet, waren leeg. Deze actie symboliseert zodoende de vele duizenden kinderen die vanwege armoede geen cadeau zullen krijgen tijdens pakjesavond. Voor de 127 kinderen die bekend zijn bij de Voedselbank Alkmaar, heeft de SP dinsdagmiddag cadeaus afgeleverd om in ieder geval deze kinderen nog een fijne Sinterklaas mee te geven. Maar deze kinderen zijn nog maar het topje van de ijsberg.

“Wij zien de armoede stijgen onder onze inwoners en deze Alkmaarders kunnen maar slecht de weg vinden bij de instanties voor hulp. Dit moet anders,” aldus lijsttrekker Rigo Wijdoogen. De SP Alkmaar vindt dat er nu snel wat moet gebeuren. Wijdoogen: “Het minimabeleid van de gemeente Alkmaar is verschoven tot na de gemeenteraadsverkiezingen, maar we kunnen de problemen van mensen in armoede niet steeds voor ons uit blijven schuiven”.

Op het Stadhuis was er vandaag vanwege de coronamaatregelen niemand aanwezig om een schoentje met wortel en brandbrief voor het college van burgemeester en wethouders in ontvangst te nemen. Deze afwezigheid van ambtenaren om gehoor te geven aan de oproep van de SP, representeert op ironische wijze de manier waarop met mensen in armoede wordt omgegaan. Men laat hen letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Gelukkig was er een bode die het schoentje met liefde zal afgeven bij een verantwoordelijke medewerker. Nu maar hopen dat de gemeente snel gehoor geeft aan alle Alkmaarse kinderen die in armoede leven.

Reactie toevoegen

U bent hier