h

BUS 150 VERDWIJNT ! Protesteer mee!

3 oktober 2017

BUS 150 VERDWIJNT ! Protesteer mee!

Foto: Peter Dirksen

De Provincie Noord-Holland en Connexxion willen buslijn 150 opheffen. Vanaf volgend jaar zal er mogelijk geen bus meer rijden op de route Heerhugowaard – Nieuwe Niedorp – Winkel – 't Veld – Zijdewind - Schagen. De dorpen aan de route verliezen daarmee ook hun verbinding met Alkmaar en andersom!

 

PROTESTEER MET ONS MEE !

Het is nog onduidelijk of er een andere vervoervoorziening in de plaats komt. Misschien komt er een belbus. Reizigers moeten dan voortaan elke keer als ze met de bus willen vooraf opbellen of zich via internet aanmelden. Wie de bus mist, omdat de trein vertraagd was, werk of school later klaar was of omdat doktersbezoek uitliep, moet opnieuw bellen. Elders blijkt dat het gebruik van belbussen veel minder is dan van een bus die volgens een vaste dienstregeling rijdt. Het kan ook zijn dat alleen nog de buurtbus overblijft. In de buurtbussen mogen geen mensen met een rolstoel mee.

De provincie en Connexxion geven als reden voor de opheffing dat er alleen maar lege bussen op lijn 150 rijden.
Dat is niet zo. Bovendien is lijn 150 niet alleen van belang voor mensen die in de streek wonen. De lijn wordt ook gebruikt door mensen van elders die hier werken of op bezoek komen. Daaronder kinderen, mensen zonder rijbewijs en ouderen die geen auto kunnen rijden. Ook voor mensen van buiten is een belbus onhandig en ingewikkeld.

De SP in provinciale staten gaat zich verzetten tegen de opheffing van lijn 150.
Teken hier onze petitie voor het behoud van de buslijnen in Noord-Holland.

U bent hier