h

ROOD Noord-Holland-Noord-tour

4 september 2016

ROOD Noord-Holland-Noord-tour

Foto: SP

Op 31 mei 2016 kreeg ROOD Alkmaar haar officiële ROOD-groep status. Zij werd daarmee de eerste ROOD-groep in Noord-Holland Noord. Dit is natuurlijk een enorme eer, maar het is niet voldoende om het ambitieuze Noord-Holland te profileren, waar meerdere problematiek speelt die voor en door jongeren opgelost kan worden. 

Daarom werd er een initiatief gestart. Allereerst werd er op 25 augustus een informatie-avond gehouden in Hoorn, waarbij er vier geïnteresseerden kwamen kijken. Deze avond stond in het teken van inspiratie en actuele problemen op een ludieke en vooral doelgerichte wijze in stappen oplossen. De avond werd vooral een succes toen wij de update kregen dat er op dit moment in Enkhuizen vier tot vijf actieve jongeren zijn die een eigen ROOD-groep willen opzetten. En daarnaast ervaring willen opdoen met de jongeren uit Alkmaar. Fantastisch!

Daarnaast werd er op 28 augustus in Schagen een heuse actie uitgevoerd. Van 11:00 tot 17:00 waren ROOD Alkmaar en SP Schagen te vinden bij een kraam op de markt. Het doel van deze dag was duidelijk: jongeren informeren over het opkomende, gave Niet In Mijn Naam festival dat gehouden wordt in Utrecht op 24 september.

Natuurlijk zijn we er nog niet. Er is nog zoveel te creëren in Noord-Holland. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Ben jij een actieve jongere onder de 28? Neem dan contact op met de SP-afdeling in jouw gemeente en leer hoe jij de gemeente kan veranderen!

Reactie toevoegen

U bent hier