h

SP Alkmaar voor het Nationaal Zorgfonds

6 augustus 2016

SP Alkmaar voor het Nationaal Zorgfonds

De SP Alkmaar stond dit weekend in de Langestraat in het hartje van Alkmaar om mensen bewust te maken van de groeiende macht van de zorgverzekeraars. Met een kraam versierd met posters en kreten van het Nationaal Zorgfonds, zochten zij steun voor de actie.

Meer dan 330.000 mensen kunnen de premie niet meer betalen. Meer dan 800.000 mensen moeten een betalingsregeling treffen, omdat ze het eigen risico niet meer kunnen opbrengen.
Dit terwijl  zorgverzekeraars elk jaar een miljard euro winst maken en honderden miljoenen besteden aan onnodige reclames.
Alle zorgverzekeraars samen hebben een reserve van meer dan 10 miljard. Allemaal betaald met premiegeld. Dit kan niet langer.

Daarom pleit de SP voor een Nationaal Zorgfonds: een organisatie, geen onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie, geen eigen risico.

Velen kenden de actie van Facebook. Zij kwamen zich inschrijven voor de actie en stelden verdiepende vragen. Terwijl flyers werden uitgedeeld en mensen de woorden ‘zonder eigen risico’ hoorden, stopten menigeen om even te luisteren naar het verhaal over de voordelen van het Nationaal Zorgfonds. Tijdens de lunchpauze kwamen mensen vanzelf op de kraam af om informatie te halen of om zich in te schrijven. Er was weinig voor nodig om mensen te overtuigen van het belang van het Nationaal Zorgfonds. Genoeg mensen vertelden hun persoonlijke verhalen over hoe het zorgsysteem van nu zijn impact heeft op hun leven: het eigen risico is een boete op ziek zijn.

Foto: Folkert

Met succes werd veel infomateriaal uitgedeeld en vele handtekeningen opgehaald. De kwestie leeft onder de mensen. De SP Alkmaar zal mensen daarom blijven informeren over het Nationaal Zorgfonds en nog veelvuldig in het centrum en op andere plekken van Alkmaar te vinden zijn om steun op te halen voor het Nationaal Zorgfonds.

Wilt u nu al steun betuigen of meer informatie ontvangen? Kijkt u dan op: https://nationaalzorgfonds.nl/ .

 
 

U bent hier