h

Oorlog? Niet In Mijn Naam!

4 augustus 2016

Oorlog? Niet In Mijn Naam!

Foto: Denise Barhorst

Afgelopen donderdag heeft ROOD Alkmaar op de Langestraat in Alkmaar om actie te voeren tegen de bombardementen op Syrië en Irak en de macht van de wapenindustrie. Inmiddels is Nederland gestopt met bombardementen, maar heeft België dit overgenomen. De oorlog verwoest mensenlevens en versterkt de positie van de wapenindustrie. Dit moet stoppen.

De oorlog heeft al 270.000 slachtoffers gemaakt en miljoenen mensen uit hun huizen gedreven.  Westerse bommen wakkeren sympathie voor IS aan. Doordat westerse bommen onschuldige mensen doden en huizen vernietigen, worden Syriërs in handen van IS gedreven. Dat bombardementen averechts werken, hebben eerdere oorlogen in Afghanistan, Irak en Libië laten zien.  Ondertussen heerst een humanitaire crisis in Syrië en de vluchtelingenkampen in buurlanden. Er is dringend behoefte aan voedsel en medicijnen. Daarom willen wij brood in plaats van bommen voor Syrië en Irak.

Niet in Mijn Naam organiseert 24 september in Utrecht het Niet In Mijn Naam Festival. Wil je mee doen?
Deze avond zullen aanwezig zijn:

  • SP-Kamerlid Harry van Bommel,
  • activist Niels Jongerius,
  • stadsdichter Kasper Peters en
  • Skere Heren. Een band die rock, pop en rap mixt met politiek.

Kortom, een avond vol met informatie en entertainment voor iedereen die zich uitspreekt tegen deze uitzichtloze oorlog. Kun je je hier in vinden of wil je meer leren over het conflict? Kom naar het Niet In Mijn Naam festival en spreek je uit!

Kaarten zijn te bestellen via:  stopdebommen.nl

U bent hier