h

Film- en discussieavond: Why We Fight

25 juni 2016

Film- en discussieavond: Why We Fight

Foto: IMDB

Op 23 juni was het dan eindelijk zo ver, de allereerste grote en openbare bijeenkomst van ROOD Alkmaar te bezoeken was. Maar liefst 10 mensen kwamen op de film- en discussieavond opdagen. 

De avond werd ingeluid door de spreker Dana Noor Aldien Cheragwandi. Meneer Cheragwandi is Member of the Board bij Vluchtelingen-Organisaties Nederland en wist met gemak de complexiteit van het Midden-Oosten uiteen te zetten. Cheragwandi deed dit met voorbeelden die de aanwezigen hun stem deed verliezen en deed dit op zo’n manier dat het voor eenieder begrijpelijk was. De charisma zorgde ervoor dat dit verhaal voelbaar werd bij het publiek. Ook was er ruimte voor vragen. 

Daarna werd de film ‘Why we Fight’ gekeken, Dit is de film uit 2005 bij Eugene Jarecki die het militair-industrieel complex (als waarschuwing van Eisenhower) pijnlijk vertoond. Een film die laat zien hoe de Amerikaanse politiek gedomineerd wordt door het idee van militaire macht, hoe belangrijk dit is geworden en hoe hard dit groeit. 

Foto: Denise Barhorst

 

Al met al was het een bijzondere avond, waarbij veel gedachten gewisseld werd en geschrokken werd om de toename van geweld in de wereld. ROOD landelijk organiseert op 24 september een Niet-In-Mijn-Naam-Festival. Dus voor alle mensen die het belang van deze acties zien en graag meer willen doen, tot 24 september!

Reactie toevoegen

U bent hier