h

SP Alkmaar kan na bijna twee jaar weer zelfstandig verder

14 maart 2016

SP Alkmaar kan na bijna twee jaar weer zelfstandig verder

Foto: Lotte
Met een grote meerderheid van stemmen is tijdens de ledenvergadering afgelopen woensdag het nieuwe 5-koppige lokale SP bestuur gekozen. Hiermee komt een eind aan een periode van anderhalf jaar opbouw werkzaamheden onder toezicht van het landelijk partijbestuur.
 
Foto: Lotte
 
De afgelopen maanden groeide de groep gestaag en bleek er draagvlak onder de leden om weer zelfstandig verder te gaan. Ook het landelijk partijbestuur, vertegenwoordigd door waarnemend voorzitter, schaarde zich achter deze doelstelling en zodoende werd er afgelopen woensdag een ledenvergadering georganiseerd. Tijdens deze ledenvergadering bleek er veel enthousiasme voor het weer zelfstandig verder gaan, waarbij Koen Zoon tot nieuwe voorzitter werd gekozen. De SP is de afgelopen maanden in Alkmaar al veel zichtbaar geweest, met acties voor een betere zorg, een heuse lasershow en verscheidene flyeracties, maar zal met een nieuw bestuur in de toekomst nog slagvaardiger te werk kunnen gaan. De SP is weer terug in de stad!
 
Nadat in de zomer van 2014 het landelijk partijbestuur concludeerde dat er voor de lokale SP afdeling onvoldoende basis was om zelfstandig verder te gaan, volgde er een besluit dat het afdelingsbestuur niet verder kon gaan en de SP Alkmaar niet mee kon doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van november in datzelfde jaar. Er werd tijdens een ledenvergadering vanuit het landelijk partijbestuur een waarnemend voorzitter aangesteld om weer een bloeiende lokale afdeling op te bouwen. Met veel nieuwe, veelal jonge gezichten is er afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt om de afdeling uit het slob te trekken.
Foto: Lotte
De ALV sprak zich op initiatief van ROOD ook uit tegen de Nederlandse deelname aan de oorlog in Syrië

Reactie toevoegen

U bent hier