h

Niet in mijn naam

14 februari 2016

Niet in mijn naam

Foto: SP

“Niet in mijn naam”; een leus uit het verleden en helaas nog steeds ontzettend actueel. Onder de Engelse variant Not In My Name en het Franse Pas A Mon namen vele moslims afstand van ISIS. Niet vanuit mijn naam en mijn geloof, zo werd er gezegd. In Nederland demonstreerden eerder 100.000 mensen onder het scanderen van deze leus tegen de oorlog tegen Irak in 2003. Ondanks de gevolgen van deze oorlog in Irak (het ontstaan van ISIS oa), heeft de Nederlandse regering er nu voor gekozen om ook Syrië te bombarderen. De Nederlandse regering heeft de keuze gemaakt om geweld te bestrijden met geweld.

Maar wij zeggen nee, NIET IN MIJN NAAM. Daarom liep jongerenorganisatie ROOD, samen met SP Alkmaar, afgelopen vrijdag met ‘NIET IN MIJN NAAM’-bordjes door het Alkmaars Centrum. We vroegen mensen of ze op de foto wilden en zich met zo'n bordje uit te spreken tegen deze geweldsspiraal. Veel mensen volgden ons voorbeeld, en gaven hiermee aan het niet eens te zijn met de bombardementen op Syrië.

NIET IN MIJN NAAM!

Wil je ook meedoen? Dat kan ga naar https://www.facebook.com/stopdebommen/ en plaats daar je eigen Niet in mijn naam foto.

Foto: Folkert en Rox

Foto: Folkert en Rox

Foto: Folkert en Rox

Foto: Folkert en Rox

 

Foto: Folkert en Rox

Reactie toevoegen

U bent hier