h

RECHTERS DEMONSTREREN TEGEN 'STRIPPEN' RECHTBANK ALKMAAR

2 september 2015

RECHTERS DEMONSTREREN TEGEN 'STRIPPEN' RECHTBANK ALKMAAR

Op vrijdag 4 september voeren de rechters in Alkmaar actie om te voorkomen dat de rechtbank grotendeels 'gestript' wordt. Ze gaan in toga demonstreren en lopen om 10.00 uur van de rechtbank naar het stadhuis. Een groep advocaten, ook in toga, zal meelopen. Sympathisanten worden opgeroepen om 10.30 uur te verzamelen bij het oude Stadhuis op de Langestraat in Alkmaar.

De rechters willen niet alleen de werkplek van het rechtbankpersoneel behouden. Zij vinden het vooral onaanvaardbaar dat burgers straks van Texel tot Oostelijk West-Friesland helemaal naar de rechtbank van Haarlem moeten. De actie wordt o.a. gesteund door de parketpolitie, de deken van de Orde van Advocaten en burgemeesters in de regio.

Uiteraard is ook SP Alkmaar solidair. Een delegatie van SP leden zal daarom om 10.30 uur verzamelen bij het stadhuis op de Langestraat.

Reactie toevoegen

U bent hier