h

SP Alkmaar opent Meldpunt decentralisaties

13 juni 2015

SP Alkmaar opent Meldpunt decentralisaties

We zijn op deze website een meldpunt gestart waar inwoners van de gemeente Alkmaar hun persoonlijke ervaringen kunnen melden over de drie decentralisaties (jeugdzorg, WMO en Participatiewet) die per 1 januari 2015 zijn ingegaan. Zodoende hoopt de SP een beeld te krijgen over hoe deze decentralisaties in de praktijk voor de gewone burger uitpakken.

 

Sinds 1 januari dit jaar is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) met veel taken uitgebreid en is ook de verantwoordelijkheid over de jeugdzorg van de provincie overgegaan op de gemeente. Zo moet de gemeente nu de kosten dragen voor vrijwel het gehele sociale domein waaronder, naast de WMO en de jeugdzorg, ook de Participatiewet onder valt. 

De SP Alkmaar hoort graag van burgers uit de gemeente Alkmaar waar zij zoal tegen aan lopen. We willen graag weten over de overheveling van taken van Rijk naar gemeente wel of niet goed is verlopen in Alkmaar. De lokale afdeling van de SP bundelt deze meldingen en zal deze vervolgens aanbieden aan Tweede Kamerlid Renske Leijten. Zij houdt zich als kamerlid van de SP voornamelijk bezig met de zorg.

Kamerlid Renske Leijten zal vervolgens met mogelijke klachten en misstanden over deze decentralisaties uit het hele land aan de slag gaan. Dit zou onder andere kunnen inhouden dat er Kamervragen gesteld worden naar aanleiding van meldingen van Alkmaarse burgers.

Inwoners van de gemeente Alkmaar kunnen hun ervaringen melden via de volgende link: Meldpunt Decentralisaties. De SP Alkmaar stelt iedere melding zeer op prijs, maar het is aan de landelijke SP om deze melding te beoordelen en al dan niet te gebruiken in de Tweede Kamer.

Reactie toevoegen

U bent hier