h

Jan van Schaik overleden

29 januari 2015

Jan van Schaik overleden

​Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Jan van Schaik. Jan heeft ontzettend veel voor de SP betekend. Zo was hij één van de oprichters van de SP afdeling Alkmaar en heeft hij ook jarenlang in het landelijk bestuur van de SP gezeten. Ook als Raadslid heeft hij hard gestreden voor een sociale samenleving en een sociale gemeente Alkmaar. Zo was hij onder andere op het gebied van sociale huisvesting, of eigenlijk het structurele gebrek eraan, een luis in de pels van het college.

Buiten de SP om was hij ook werkzaam voor TATA Steel, wat Jan ondanks de verschillende naamswijzigingen nog steevast de Hoogovens noemde. Ook daar zette hij zich met volle overgave in voor gelijkwaardigheid en solidariteit, mede via zijn lidmaatschap van de ondernemingsraad.

Namens de gehele afdeling van de SP in Alkmaar wensen wij zijn vrouw Ank, zijn kinderen en kleinkinderen, de overige familie en zijn vele kameraden heel veel sterkte toe.

De Socialistische Partij

Reacties

Jan altijd in mijn gedachten, Ank en de kinderen veel sterkte met het verlies van Jan.

Een groot socialist, een echte 'rode reus' is heengegaan. Vanuit de Zaanstreek, waar wij hem als SP-kameraad uit de provincie kenden, gecondoleerd en sterkte met dit verlies...

Een woord: Geschokt ben ik te moeten vernemen dat Jan , oud collega van Tata Steel, strijdmakker van de sp ,en kameraad, van ons is heengegaan.
Ik wens zijn vrouw en verdere familie,en kinderen sterkte toe met dit zware verlies.
In onze gedachten en ons hart zal hij voortleven .

Reactie toevoegen

U bent hier