h

Emile Roemer waarnemend burgemeester van Alkmaar

24 september 2020

Emile Roemer waarnemend burgemeester van Alkmaar

Een belangrijk bericht voor de gemeente Alkmaar, maar speciaal voor de afdeling Alkmaar van de SP is, dat Emile Roemer vanuit Heerlen, waar hij waarnemend burgermeester was, naar Alkmaar komt, ook als waarnemend burgemeester.

Hij blijft hier in zijn functie als waarnemer zeker voor negen maanden en zegt zelf “niet van plan te zijn om op de winkel te passen”. Er valt dus genoeg visie en actie van hem te verwachten en wij kijken daar reikhalzend naar uit.

Helaas heeft hij in een interview met het NHD ten onrechte aangegeven dat het hem bekend is dat de Alkmaarse SP-afdeling is opgeheven.
De desbetreffende journalist bedoelde te zeggen dat er geen wethouder meer is vanuit de SP, maar heeft z’n huiswerk niet zo goed gedaan en aangenomen dat de hele afdeling is opgeheven. 

Gelukkig weten de Alkmaarse SP-leden beter en hebben we sinds 15 februari 2020 een nieuw bestuur en zijn we al lang bezig om de afdeling verder op te bouwen met nieuw kader en het organiseren van SP-acties.

De actieve leden in Alkmaar verwelkomen Emile dan ook van harte in Alkmaar en we hopen dat hij in zijn komende termijn Alkmaar wat warmer en socialer kan maken.

U bent hier