h

Bewoners Hoefplan bieden schimmelcollage aan Woonwaard aan

15 juli 2022

Bewoners Hoefplan bieden schimmelcollage aan Woonwaard aan

"Dit is verschrikkelijk, dit doet wat met je gezondheid." Zo kopte de Noord-Hollands Dagblad het artikel over het aanbieden van een collage foto's van vocht en schimmelplekken die overal in de flats in Hoefplan te vinden zijn.

Het is de eerste actie van de nieuw opgerichte bewonerscommissie in Hoefplan die begonnen is na een informatie-bijeenkomst die de SP begin juli organiseerde. "De opkomst was dermate hoog en de verhalen zo dramatisch dat we vonden dat er direct actie ondernomen moest worden", zei Willem de Vries die namens het bestuur de avond bijwoonde.
"Toen één van de bewoners zei dat de SP de eerste Alkmaarse politieke partij was die ooit naar schimmel en vocht in de woningen heeft gevraagd hebben we direct actie ondernomen."

Actiecoördinator Folkert Zeilemaker heeft daarop een tweede bijeenkomst georganiseerd waarin de bewoners een bewonerscommissie hebben opgericht en een bestuur gekozen uit hun midden.

Hoewel de SP het initiatief heeft genomen is het oprichten van een bewonerscomissie een aangelegenheid van de bewoners. "We zullen de bewoners blijven adviseren maar er is nog veel werk in andere wijken in Alkmaar!" aldus Folkert Zeilemaker.

 

De bewoners hebben nu ook een eigen facebook groep.

Heeft u zelf een tocht, vocht of schimmel probleem meld het hier bij ons meldpunt

U bent hier