h

21 Maart Stemmen

19 maart 2018

21 Maart Stemmen

Deze woensdag is het dan zover, dan mogen wij weer voor de gemeenteraad in onze stad stemmen.

Helaas doet de SP dit jaar niet mee, maar hopelijk zijn wij er in 2022 gewoon bij. Dat weerhoudt ons niet om de komende vier jaar als actie partij aan de gang te blijven.
Afgelopen zaterdag stond wij nog enige tijd in de barre kou op straat te flyeren om mensen te informeren over het 'sleepwet'-referendum.

Helaas heeft dit kabinet er voor gezorgd dat dit ook  het laatste referendum is.
Dat stopt  U niet   deze regering duidelijk te maken wat u van  de 'sleepwet' vindt! 

Ik vind het persoonlijk vrij discutabel dat onze veiligheidsdiensten zonder overleg met de commissie of minister ongefilterde data deelt met buitenlandse veiligheidsdiensten zoals de NSA, Mossad en MI6. 
Dus mijn advies is dus dan ook om tegen te stemmen op dit referendum en er dus voor te zorgen dat de tweede kamer deze wet weer onder de loep moet nemen. Want dat doet het raadgevend referendum: de Tweede Kamer verplichten om weer naar een wet te kijken.

Noormaal gesproken geven we als SP-zijnde geen advies om op een partij te stemmen in een gemeente waar wij niet mee doen, maar mijn persoonlijke advies is om te kijken naar de sociale kant in Alkmaar.

Wat ik veelal mis is concrete oplossingen,maar ik zie veel beloftes. Zoals 1 miljoen voor zorg, 1 miljoen voor groen, 500+ parkeer plaatsen. Kijk mooie beloftes, maar de hoe-wat en -waar mis ik in de plannen. En dat zijn ook de verkiezingen.
Heel veel beloftes, wat wisselgeld is in college besprekingen en daarna is het weer verder met de orde van de dag. 

Ik zie niks over de oplossing voor de opvangen van onze daklozen. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er zover mij bekend al 4 daklozen overleden door geen opvang of beperkte capaciteit, maar hier zie ik geen oplossingen voor of zelfs dat het benoemd is door de partijen.

Voor woensdag wens ik u allen een mooie dag om te stemmen en alvast een fijne Pasen!

U bent hier